| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Ústav pro péči o matku a dítě

Milé nastávající maminky,
ráda bych Vás upozornila na jev, se kterým jsem se při porodu své dcery v porodnici v Podolí setkala.
Dá se říct, že většina rodiček by si ráda zajistila přítomnost určitého lékaře u porodu - je to samozřejmé, daný lékař zná Vás i váš zdravotní stav a především Vaše přání týkající se vedení porodu. Lékař, u něhož jsem absolvovala předporodní kontroly v porodnici, mi nabídl svou účast u porodu kdykoliv a dal mi své mobilní číslo. Samozřejmě, ne zadarmo. Částku prý určíme my podle toho, jak budeme spokojeni.
Fakt je, že jsem se vším souhlasila, po dalším se nepídila (žádná jiná porodnice tu službu totiž nenabízí, takže mě ani nenapadlo, že Podolí bude tak progresivní) a peníze v poporodní euforii vděčně předala. To je můj problém a moje chyba. (Doufám, že mě neshodíte, protože je to prý trestné :-))
Jiná věc ovšem je, že jsem se před pár dny dověděla, že porodnice v Podolí prý už 5(!) let nabízí nadstandardní službu výběru porodníka za pevně stanovený a oficiální poplatek. Ten se dělí mezi porodnici a lékaře, který má z celé částky nárok na polovinu po zdanění. (To dělá asi tak 1300 Kč, což je mnohem, MNOHEM míň, než si lékař ode mě vzal "bokem".)
Když jsem to zjistila, popadl mě takový vztek a bezmoc - to víte, kdopak se rád nechá podvést? A tak jsem se aspoň rozhodla, že Vás ostatní budu varovat, abyste se v tom růžovém oparu při dychtivém očekávání miminka nenechaly napálit jako já.
Hodně štěstí všem!

PS: Pro úplnost musím ještě dodat, že jinak jsem byla s Podolím vcelku spokojená. Příště bych ale ráda vyzkoušela Hořovice :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.