Právník je například ve Fondu ohrožených dětí, Lize lidských práv a tam se porada neplatí, organizací, kde je právní porada zdarma je víc chce to hledat a nestydět se zeptat i na maličkosti.
Jinak mě zatím právník stál minimum za jednu poradu, taky mám málo peněz takže musím maximálně využívat informace. Ptát se, ptát se a hledat. Ušetřila jsem tím, že jsem si veškeré podklady připravila podle rady právníka sama, takže jsem platila jen tu poradu.
Není to jen o penězích, za dobrým právníkem jsem jela do Kladna. Pokud se zúčastní soudního projednávání, tak samozřejmě budu platit zastupování a dopravu k soudu.
Soudit se s úředníky nechci, je to zbytečné, chybu může udělat každý, jde o to zajistit, aby chyby neměly tak katastrofální dopad.
Takže chci založit Občanské sdružení pro rodiče (pěstouny, poručníky, adopční rodiče) a jejich přijaté děti. Jednak si pak budeme moct dovolit mít svého právníka - odborníka na danou tématiku a taky soudního znalce z oboru psychologie a jak už jsem psala před tím, tak pro soud má větší váhu posudek soudního znalce.
Pokud by ho třeba sociálka (věcně příslušné OPD) oponovat tak musí požádat soud o přidělení soudního znalce, myslíte, že se jim bude do toho chtít?
Prozatím jsme všichni byli v pozici, že jsme scháněli informace, kde se dá a byli odkázáni na leckdy zkreslené ústní informace. Nebo vy jste dostali něco písemně??? Já tedy ne.
Takže připravuji vznik Občanského sdružení. Budu pomáhat bojovat s úředním šimlem i ostatním budoucím rodičům. Rozhodnutí přijmout dítě je velmi těžké, ale i krásné. Není třeba, aby jsme to měli těžší, jen proto, že jsme včas neměli informace.
Předchozí