| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Ahoj,
tatínek samozřejmě může být u celého porodu. Jediný problém je pokud ještě nejseš otevřená tak tě dají na čekatelský pokoj (hekárnu), která je čtyřlůžková. Tam samozřejmě nedoporučují brát tatínka sebou, protože by to ostatním rodičkám bylo nepříjemné. Při kontrakcích se člověk svíjí v různých ne zrovna důstojných polohách a není zrovna příjemné když na tebe zírá cizí chlap. Ale můžete se samozřejmě pohybovat kdekoli po chodbách. Pokud budeš na hekárně sama, nebo třeba jenom s jednou maminkou tak se samozřejmě můžete dohodnout a být tam. Jde jenom o to neobtěžovat ostatní. Když se porod rozběhne, přesunou vás do porodního boxu, který je už jen pro vás. Jinak klystýr, holení i nástřih můžeš samozřejmě odmítnout. Ale holení provádějí jenom v oblast hráze, klystýr já osobně neměla, protože jsme ho nestihli ale rozhodně bych doporučila (můžeš si nechat předepsat Yal, ten prý není tak nepříjemný). Nástřih provádějí jen když je to nutné. Mě se paní doktorka snažila poměrně dlouho hráz rozmasírovat, než vzala nůžky. Pro první dobu porodní můžeš využít ruzné ulevovací prostředky jako míč, vak, sprchu, vanu (skvělá věc), závěsný šál, aromaterapii, mě osobně PA několikrát masírovala břicho a záda nějakými bylinkami. Rodila jsem na polohovacím lůžku a upřímně řečeno si ani nedovedu představit, že bych třeba seděla nebo klečela. Ale myslím, že tam maji i porodní stoličky. Hned po porodu jsem dostala syna na břicho, pak ho honem změřili, zvážili a zabalili a měla jsem ho u sebe asi půl hodiny. Co mě připadá ale docela důležité, je to že všechno to příjemné co tady píšu dělali sami, aniž by o to člověk musel říkat. Já osobně jsem si u porodu připadala tak odevzdaná, že bych jim snad odsouhlasila i amputaci končetin, natož abych byla schopná si o něco říct nebo něco prosazovat. Proto jsem hrozně ráda, za to jak se chovali. Na oddělení šestinedělí to bylo taky super i když jsem se bohužel nedostala na nadstandard, jak jsem si plánovala. Pokoje, kde může spát i tatínek tam mají. Také jsme ho chtěli, ale bylo bohužel úplně plno. Rodila jsem totiž v době kdy byl zavřený Motol a Podolí, takže bylo hrozně narváno. Koukám, že jsem se nějak rozepsala, tak snad jsem odpověděla na všechny tvoje otázky. Apolináře rozhodně doporučuji.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.