Lucie, jak si můžeš všimnout, napsala jsem na konci, že pokud to lékař nabízí, tak to člověk může přijmout (zrovna tak, jak to tvrdíš Ty v úvdodu svého příspěvku). Jen jsem chtěla vyjádřit své pocity, když jsem řekla, jak bych se cítila, se jen na něco takového zeptat. Z pohledu porodníků: já bych rozhodně nechtěla vykonávat tak náročnou práci a ještě navrch k tomu držet vlastně např. 2 měsíční nepřetržitou pohotovost (uvážím-li, že není nic neoblvyklého porodit v 7. měsíci), takže ať za peníze, či nikoli je to velmi, velmi nadstandartní služba. Do diskuze o legalizování a podobně se vůbec nezapojuji, protože (A OPĚT PODOTÝKÁM, ŽE TO JE VYJÁDŘENÍ MÝCH OSOBNÍCH POTŘEB A POCITŮ - a to snad můžu) necítím sebemenší potřebu mít u porodu konkrétního doktora, neb všichni, kdo tam jsou, mají profesní předpoklady zvládnout nás odrodit a pokud má někdo pocit, že někde jsou tací doktoři, kterým je ze zcela objektivních důvodů se třeba vyhýbat a jsou pro pacienty nebezpeční, pak by řešením mělo být zbavení takových lidí funkce jako ochrana i pro ty, kteří si nemohou svého doktora u porodu zaplatit. Jen pro Tvou informaci, znám případy, kdy něco takového přislíbil gynekolog i zcela zadarmo a pak je to tedy opravdu neuvěřitelná obětavost a to mi nikdo nevymluví.
A pro Sylvii - právě, že jsem ty články nečetla a tak jsem myslela, že jsem z probíhající diskuze pochopila, oč jde - zřejmě se to tu ovšem nerozjelo do dostatečných detailů, takže se zdržuji dalšího konkrétního komentáře k oněm článkům, max. tu budu reagovat na můj postoj k takovým službám obecně.
Předchozí