Tak to já si chtěla vlastního doktora u porodu zaplatit nikoli proto, že bych cizím doktorům nevěřila, ale prostě proto, že dotyčného lékaře znám a on zná mě. Že jsem k němu chodila celé těhotenství, čili bylo dost času si za tu dobu probrat představy o porodu a ne se v porodních bolestech s někým dohadovat, že ale já nechci tohle a chci něco jiného. Každý má na porod jiný názor, tak proč bych měla zrovna u porodu řešit to, že jsem zrovna náhodou vyfásla někoho, kdo ten názor má jiný než já? Po prvním porodu jsem názor opravila - nemám potřebu platit si vlastního doktora, ale radši vlastní PA, důvody stejné (akorát že PA je ta osoba, která u porodu opravdu je, narozdíl od lékaře). MMCH porodní asistenku JE možné si zaplatit k porodu (tam je riziko, zda jí lékař nechá porod vést... nebo narazím na lékaře, který jí do něj bude chtít kecat... a porodní domy tu stále ještě nemáme...) a ještě jsem neslyšela, že by o tom někdo mluvil jako o vrcholu obětavosti. Prostě děti se rodí ve dne v noci, to k povolání patří :o)
S.
Předchozí