| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nebojte se látkových plen (několik argumentů a čísel)

hm, kazdy to ma jinak. me osobne by asi taky v dnesni dobe vubec nenapadlo premyslet o tom, jestli jednorazovky nebo latkovky a asi bych jako fura matek okolo utracela mesicne + - 1000 Kc za plastaky :(. nastesti se me moje svagrova, ktera ma o 8 mesicu starsi dite, zeptala, kdyz jsem byla tehotna, jestli nahodou taky nechci pouzivat latkovky jako ona, tak jsem zacala premyslet a precetla jsem si o tom neco. je to ekonomicky, ekologicky a ze zdravotniho hlediska myslim, ze pro mimi 100% lepsi, kdyz lezi v procurane latce a CITI to, takze si rekne, ze chce prebalit, nez aby lezelo v procurane plene z buniciny a plastu, mezi kteryma je jakysi pochybny prasek, ktery meni tekutinu na gel - ja sama bych v takovych plenach nechtela travit ani vikend, natoz rok nebo dva. ano, pouzivala jsem jednorazovky 1) v porodnici, protoze tam mi je naservirovali a asi tezko resit latkovky v porodnici - ale jakpak to asi bylo za nas??? :) 2) doma po prichodu z porodnice do 3 tydnu pisisvora - protoze jsem resila kojeni a zanet spojivek a mela jsem toho az nad hlavu. Ve 3 tydnech jsem poprve zabalila mimi do latkovky - to jsem mela vyzehlenych vsech 60 ctvercovek jeste z doby, kdy jsem byla tehotna. To bylo naposled, kdy nase dite videlo vyzehlene pleny, potom jsem zkusila dat nevyzehlenou a bylo to. V 6nedeli jsem prala na 90 stupnu, po 6nedeli pouze na 60, protoze to zadny bakterie neprezijou, leda kvasinka a tu bezpecne znici ocetova lazen, ve ktery pleny namacim, nez je do pracky hodim. Navic davam ocet i misto avivaze, protoze neutralizuje zbytky prasku v latce a zmekcuje :) je to jedodussi, nez se to zda. Pleny neperu ja, ale pracka :) veseni - ano, to uznavam, zabere to trochu casu, ale neni to tak drasticky. Navic jsem poridila sadu Haipa Daipa plenek, ktery jsou uplne uzasny a veseni, skladani i prebalovani se stalo radosti. Kdo nezkusi, neuveri. A nechodim kazdy den vynaset odpadky - lepe receno plny pytel pouzitych plastaku. Je to ale kazdeho vec, do ceho bude svoje mimi balit 2 roky. Jestli bude v bavlnce nebo v plastu :)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.