Milý Petře,
patřím mezi maminky,které do supermarketů nechodí nebo zřídka jelikož mám fobii s davu a navíc NAKUPUJE MUJ MUŽ :), po vzoru lovce mamutů,prostě dnes nosí domů konzervy a mražené potraviny atd... máme pokrok,že a já za pomoci obdobného technického pokroku udržuji teplo rodiného krbu - mám namysli pračky např. :)).
Přesto existovala vyjímka a to je IKEA,kde jsou děti i mámy vítány a dokonce mají kojící koutek a už od dřevních dob svého vzniku přebalováky na toaletách - leckde v čechách stále věc sci-fi a to DOKONCE I NA PÁNSKÝCH TOALETÁCH :)).
Supermarkety nepreferuji,ale respektuji,že někomu vyhovují a že leckteré mamince nezbývá jiná cesta než nakupovat i s dětmi a pokud plně kojí MIMINKO, tak ji chápu.NIKDY jsem nikoho neviděla lítat s obnaženými prsy a přisátým dítětem,pochybuju,že má někdo takovou potřebu exhibionismu.
Ale také se stávám "militantní kojící matkou " jestliže mě např v parku seřve paní,že jsem vulgární a poprská mě drobečky s právě pojídajícího hamburgru, myslím,že podobné byť ojedinělé zkušenosti má každá máma i třeba jen proto.že někoho obtěžuje brečení miminka... Ta vámi kritizovaná "militantnost" příspěvků možná vyplývá ze stručnosti a vystižení podstaty,jako v mluvené řeči a věřím že většinou jde o sdílení nepříjemné zkušenosti,protože na matku s malým dítětem si opravdu dovolí každý a někdy má človek pocit,že spoluobčanům jsou i psí hovínka milejší --- bohužel :)))
Předchozí