Marianno,
žiju kousek od Mamuly a denně chodím na oběd do salátového baru. Obvykle obleženého maminkami s kočárky - a dětičkami. Běžně se stává, že maminka jí a při tom kojí a povídá s ostatními. Teda já si MYSLÍM, že kojí, protože má přehozenou tenkou bavlněnou dečku přes rameno a dítě je v jakémsi "stanu" - nikdy jsem nezahlédla ani kousek poprsí a nikdy mi to nezkazilo chuť k jídlu. Obvykle se to odehrává velmi nenápadně a decentně.
Holt asi americké děti nejsou tak inteligentní jako to tvoje :-)
Osobně si myslím, že je to v tom, že tady nejsou lidi zvyklý se okukovat, a tak nikoho nenapadne na takovou maminku zírat a hodnotit, jaký kus prsa jí je vidět nebo není vidět a jestli je to ještě "chutné" nebo už "nechutné". Prostě tady se tím nikdo nezabývá.
Systém, že tady maminky chodí s dětmi všude a nesedí doma mezi plínkama považuji za velmi humánní - nejen vůči maminkám, ale i vůči těm dětem. Aktivní život sebou ovšem nese i to krmení na veřejnosti, protože holt ne pokaždé se člověk dostane někam do úkrytu. A při vzdálenostech (a dopravních zácpách) tady se dá dost těžko plánovat, že maminka bude přesně za dvě (tři) hodiny doma na další kojení... Samozřejmě - dle tvého systému by měla sedět doma a nevystrkovat nos (bohužel i na nákupy je tady leckdy dost daleko), aby náhodou potřebami svého miminka někoho neurazila...
PS - a močit na ulici jsem tady nikoho neviděla. Nikdy.
Předchozí