Na péči na porodním sále a oddělení si nemůžu stěžovat. Ne že by při mém porodu šlo všechno jako po drátkách, ale bylo vidět, že personál je ochoten se se mnou bavit a řešit má přání, a když jim něco nepřipadalo jako dobrý nápad, byli ochotni to se mnou probrat. S výjimkou sestry, která mě připravovala na porod a očividně už táhla několikátou noční, byli všichni velmi příjemní, porodní asistentka mi poradila několik různých poloh k vyzkoušení, ... při prvním ošetření miminka si s sebou vzali manžela, kterého taky během porodu aktivně zapojili (čehož bych já nebyla schopna a on taky ne). Uznávám, že jsem neměla až tak moc speciálních přání a například položit dítě na břicho jsem ani nechtěla - v tu chvíli jsem měla fakt jiné starosti. Co mi vadilo jediné, že z technických důvodů nelze mít partnera celou dobu u sebe, když na porod samotný čekáte (po odtoku plodové vody). Protože po několika hodinách, kdy se nic neděje a vy furt ještě nerodíte, vás nic neuklidní líp než přítomnost partnera. Pravda, sestřička mu dovolila přijít, když jsem měla krizi, ale v jiných porodnicích by pokud vím nemusel vůbec odejít. I když kdo ví, jestli by to naopak nebylo ještě víc stresující...
Předchozí