Jak jiz mnozi pronesli, take mne prekvapilo to, jak pisatelka presne vi, co si na zapade zeny mohou dovolit. Hm, ja jsem deti na zapad porodila a stat mi nedal vubec nic (resp. dal, 12tydnu a vcetne predporodni materske pak nazdar!!!!!), takze tady je dost bezne, ze matky jdou do prace od 6-8 tydnu. Jak uz se tu nekdo zminil, pokud splacite hypoteku, kterou tady splaci vetsina, a ta hypoteka je temer ve vysi mesicniho prijmu jednoho z vas, tak potom ejhle, kdo asi tak tu hypoteku bude splacet??? A to je pripad presne prevazne vetsiny tzv. "stredni tridy". Tem stat neda vubec nic. Ti uplne nejbohatsi (tech zase tak moc neni) problem s hypotekou nema a ti uplne chudi,ti dostanou laciny byt od statu (ale tech take moc neni). Takze prave ta stredni vetsina maka a maka a maka....a deti vyrustaji po institucich.
Zase na druhou stranu by tu nikoho ani nenapadlo (zaplat panbuh) "vykrikovat" komunisticke heslo ze deti patri statu!!!! A stat se tedy o ne musi starat!!! Ech, ja jsem docela rada, ze me deti patri mne a dekuji pekne state, ja se radsi o ne postaram sama.
Předchozí