| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj Hroudo,

vždycky tě ráda čtu a patříš pro mě k výrazným osobnostem rodinky. O tomto tématu jsem nedávno psala seminárku do etiky, kde jsem se zamýšlela nad právem handicapovaných na život. Bylo to něco ve smyslu, že se učíme mít velmi hezký vztah k handicapovaným, všelikým způsovem jim pomáháme a respektujeme, jejich práva jsou zanesena v deklaracích, v sociální chartě, mají i svou vlastní deklaraci atp. . Učíme se jak to bylo zlé ve starověku, že se házeli ve Spartě ze skal, nechávali v poušti... a naproti tomu když se jedná o nenarozeného handicapovaného, který už je schopný života (nebo téměř) tam je najednou úplně jiný metr a zabíjíme tyto bytosti kvůli chybějící ručičce či jiné vadě, se kterou se dá žít a plno lidí s ní žije. Kde se tam a proč vytrácí ta etika a kde je právo na život?

Já tím chci říct, že ti rozumím, ale ta diskuze na kterou reaguješ měla další etický rozměr a to respekt k bytosti, která se rozhodla jak rozhodla a zřejmě na tom nebyla psychicky vůbec dobře, vypadalo to, že psala v šoku, takový neosobní popis, jako by se jí to netýkalo. Ty tvrdé odsudky tam mohly způsobit další bolest, třeba psychické zhroucení, nebo i myšlenky na sebevraždu. Takto se dá diskutovat na obecné rovině, ale tam byl myslím na místě spíše soucit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.