| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hroudo, to máš těžké. Mně se prostředí, které je tolerantní k potratům z důvodů VVV slučitelnými se životem, taky moc nepozdává. Nelíbí se mi, že je společnost naladěná k tomu odkládat nedokonalé kusy stranou.
Nicméně, beru to tak, že pokud já požaduju, aby mi nikdo nemluvil do toho, co chci dělat se svými dětmi (porodit je s vidinou zlých risik doma, nepřehánět to s očkováním atd.), musím stejnou svobodu dopřát i druhým. Pokud chci mít v rukou rozhodování to tom, jak se moje děti narodí a jak budou žít, musím to umět dopřát i jiným, byť se mi nad mnohými etickými otázkami kroutí prsty u nohou.

Můžu jenom doufat, že se společenské klima posune směrem, kdy se matky před rozhodnutím o tom, zda postižené dítě donosit, či nikoliv, potkají s porozuměním a ne se zastrašováním, kdy bude k dispozici nějaká sociální síť a pomoc rodičovských skupin, a hlavně kdy taková matka (nebo spíše rodiče, protože je to záležitost obou) dostane nezkreslené informace o tom, co život s postiženým dítetem obnáší.
Taky bych si přála, aby ženy, co potrat podstoupí, měly hned v nemocnici automaticky po boku psychologa, protože vykonat zákrok a poslat uzdravené tělo (a bolavou mysl) domů, je hanebnost.

Nu, jsem idealista a jednou na to dojedu, já vím :-)

Co se týče tvých ostatních vstupů. Musím se přiznat, že s jejich obsahem nemůžu než souhlasit. Podání bylo drsné, ale chápu (aspoň doufám), co jsi chtěla sdělit ...

Láčenky je mi velmi líto hlavně z toho důvodu, že ji odeslali domů nadopovanou sedativy, ale naproto psychicky v prdeli. Poraď si, jak chceš. To je hnus.
Nicméně, k tomu, abych ji nazvala hrdinkou, mi asi vážně schází empatie.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.