Když jsem si četl příspěvky na této stránce, připadal jsem si jak kmet.To jsem nedávno oslavil 35.narozeniny. Než jsem šel do školy, byli semnou rodiče u doktorky. Ta jim zdělila, že by bylo asi lepší, kdybych šel o rok dýl. Pro nějaky ty mozkový disfunkce. Samozřejmě šel jsem hnet. Začal jsem psat levou rukou a dle mámi, jsem psal velmi pěkně. Ovšem byl problém. Plmící pero se velmi dobře rozmazávalo. Paní učitelka několikrát "doporučila" rodičům přeučení na pravou a při jednom domácím úkolu otec rozhodně zasáh. Takže, 28 let jsem škrábal tak, že jsem to po sobě nepřečet, ale pravou. Mé studijní výsletky tomu opravdu odpovidali. Zadrhávám, nebo přehodím slova jen když se rozčílím, nebo chci něco vyhrknout. Nyní rok píšu jen levou a snažím se i ostatní činnosti převíst na druhou ruku. Nejvice u psaní jsem pochopil jak člověk (první tuto přecvičovací zkušenost jsem uspěšně zapoměl) dostává zabrat. Bolela mě ruka, hlava a vlastně celý tělo. Po měsici příležitostního psaní jsem psal stejně jako pravou, ale rychlost mi chybí do dnes.O tyto věci se zajímám až nyní. Nevím jestli dělám dobř, ale za ten rok mě to asi změnilo (samozřejmě jen trochu). Rád bych se dozvěděl o podobných zkušenostech jiných. Díky. Ignác.
Předchozí