| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kočajdo, pokud probíráme tenhle konkrétní případ, vada byla diagnostikována S JISTOTOU.
V případě pochybností je na místě odsoudit zabití dítěte "pro jistotu", budiž. Nějak stále nejste schopné přijímat prostá fakta, dnešní diagnostické metody a další skutečnosti, vedoucí k takovému rozhodnutí.
Dřív většina takových dětí zcela prostě zemřela. Dnes jsou upoutány na přístroje, podrobovány pokusům, které někdy vedou k úspěchu, jindy ne, vystaveny rizikům infekce a následnému zhoršení zdravotního stavu a mnohdy všechnu bolest, utrpení a osamělost podstupují několik let, nebo několik měsíců jen proto, aby opuštěné, napojené na přístroje, v rukou zdravotníků, kteří nemohou jejich bolest a smrt emocionálně prožít (neboť by se poté sami zbláznili) mohly nakonec zemřít.
Ne, takový život bych si nepřála a s jedinou jistotou, kterou tu mám, že zemřu, si přeju, aby to byl rychlý konec a pokud mi nebude dopřán, abych dokázala sama ukončit svůj život. Proč bych tohle měla odepřít svému dítěti? Proč bych je měla nechat podstupovat to, co bych sama nedokázala přetrpět - tedy opakované operace v té oblasti, kterou na svém těle pociťuji jako nejcitlivější a nensnáším její vystavování komukoliv včetně lékařů, její znetvoření, její nemožnost využít ji k tomu, k čemu je za normálních okolností stvořena?
Mám právo chtít po někom jiném, aby toto podstupoval? Otázka totiž může znít i tak, jestli vůbec máme právo přivést na svět člověka jen proto, aby trpěl? Když nám byla dána možnost vědět?
Máme tohle právo jen proto, abychom uchlácholili své svědomí? "
Já nic, já za to nemůžu, já jsem z obliga, to nějaký hajzlík tam nahoře, nebo tam dole tě takhle blbě stvořil? Teď tedy trp."

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.