| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V červenci se stěhujeme na dva roky za prací do Thajska.
A já jsem právě zjistila, že jsem těhotná ~p~.

U první dcery (2,5 roku) jsem byla odhodlaná látkovat, bohužel jsem si přihlouple nakoupila Momy´s Touch kapsovky a jak pokaždé každá protekla (zkoušela jsem vycpat kde čím, ve finále ta úžasně tenoučká plínečka byla pořádný balík a vesele si protékala dál ~l~), tak jsem postupně ztrácela nervy a nenápadně přešla k hnuskám.

Pro budoucí ho potomka jsem se zařekla – jednorázovky NE.
Akorát se mi to teď krapánek komplikuje.
Mám takový pocit, že při místním klimatu – teploty 35°C a vlhkost 70-80% větší část roku (v té menší části roku jsou teploty 25-30°C, ale aspoň menší vlhkost) - se musí zapařovat i nahatá prdelka, natož zabalená v jakékoliv plíně ~d~.

Tak se vás zkušených ptám – jak na látkování v Thajsku?
Jsem teprve na začátku těhotenství, odletím na konci prvního trimestru a do Čech už se vrátím až s miminkem (předpokládám několika – minimálně 3-4 měsíčním). Takže na výběr mám jen málo času.

Počítám s čč. Ale upřímně, nějak se nevidím, jak každou plínu skládám „na novorozence“ ~f~. Navíc, když jsem používala čč ze začátku u naší malé velké holky, tak jsem žehlila. Nějak jsem se psychicky nemohla nad nevyžehlenou plenu povznést (z estetického hlediska) a to jinak nejsem vůbec žádný cíťa (vlastní ani dceřiny trička, například nežehlím). A představa, že při 35°C stojím nad žehlicím prknem, mi přijde komická.

Vašich a jiných diskuzí jsem pročetla bezpočet, ale nějak mám v tom hokej, takže nevím, jestli jsem si vybrala správně.

Pro takovou nějakou základní výbavu (bez možnosti doplňovat, vyměňovat nebo rozprodávat) na, dejme tomu, prvních šest měsíců, jsem si do užšího výběru vypsala:

Baby Lucy – flanel – XS/S
Baby Lucy – organic – XS/S nebo M/L ? (myslela jsem větší na noc, na vycpání ?)
Baby Lucy – bambus - XS/S nebo M/L ? (viz výše)

Haipa-daipa – pastelka

Ella´s House- konopka – patentky – S (inspirovala jsem se fotkami na novorozenci 0-1 měsíc a také by mi vyhovoval váhový rozsah S až 9 kg)

Tots Bots - Bamboozles barevné – vel. 1
Tots Bots – Rainbow

Thirsties kalhotková plena – S (akorát si nejsem jistá tím polyesterem, to moc přírodně a prodyšně nezní, ale možná se mýlím – na druhou stranu asi rychle schne ?)

Babyidea – Airhour

Jako svrchní bych chtěla nějaké vlňáky.
Doma mám nepoužité nejmenší natahovací od Popoliny.
Na diskuzích, jestli jsem dobře pochopila, si látkařky chválí Loveybums Jersey ?
Pak asi nějakou tu vlněnou šáličku?

Na zlaticko.cz jsem našla inspiraci na vlněnou vložku do šátku (původně určenou mezi plenu a vlněné svrchní do šátku). Myslíte si, že by se dala použít i bez dalších svrchních, jen aby „to“ neproteklo z kalhotové pleny do postýlky nebo kočárku?

Nebo snad nemám přes den používat svrchňáky vůbec (jestli teda nakonec nebudem "na holo" ~b~) a vymyslet něco vyměnitelného a rychle schnoucího jako podložku?

Na nějaké diskuzi jsem četla, že paní používala jako lehké svrchňáky naimpregnované vázačky od disany. Myslíte, že to jde? Paní teda nebyla konkrétní, tak vůbec nevím, jestli impregnovala lanolinem či jinak?

Mamaju mám za rohem, takže na jí prodávaný sortiment se rozhodně zajedu podívat a před nákupem „osahám“. Přesto bych vás chtěla poprosit o nějaké postřehy z praxe – zejména prodyšnost a délka schnutí. Co se týče savosti, myslím, že budu přebalovat častěji, než bych přebalovala doma v Čechách.

Ještě mě napadá, jestli nemáte některá zkušenosti pro porovnání (kromě cenového – ~;)):
Baby Lucy Bambus versus Tots Bots Bamboozle (barevné)
Baby Lucy – flanel versus Disana flanel

Předem moc děkuji za jakékoliv typy a komentáře a omlouvám se za esej

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.