Přidat názor k anketě manželce
I když zatím nemám ani jednoho brabánka, naprosto souhlasím. Vždyť je to naprosto lidská a přirozená záležitost. A na námitku oněch upjatých a omezených jedinců, kterých je mi mimochodem dost líto, co si myslí, že je hned od narození nutné učit dítě, že nemůže jíst kdykoli, bych reagovala takto: právě naopak, jíst by měli, a to nejen děti, ale i my dospělí, přesně tehdy, když pocítíme tuto potřebu( aby to zas někdo nepřekroutil-mám na mysli zdravou potřebu jídla a ne obžerství). Není to snad jedna ze staronových zásad zdravého životního stylu? Co?
Najíst se, když je třeba a odebrat se na onu místnost, když je třeba- toto považuju za jednu z věcí, které se mnozí z nás musí znovu naučit, neboť se jim podařilo ji vytěsnat díky "úspěšnému" zařazení se do mašinerie spěchu, či ostychu typu " co tomu řekne okolí?". Potlačování vlastních potřeb a potřeb dětí je prostě nesmysl a navíc to není ani trochu zdravé. Mám co do činění s prací v nemocnici a věřte, že valnou část pacientů tvoří právě tací, co se zřekli(i když pochybuju o tom, že dobrovolně)právě tak "banálních" věcí, jako vyhovění sobě samému či samé. A proč takový nesmysl učit nebo přenášet na další a další generace, to tedy opravdu nevím.
Proto, lidičkové, proberte se a zapojte tu zdravou část své osobnosti a nedělejte z komára velblouda. Navíc, pokud někoho něco pohoršuje, tak se na to přeci nemusí koukat, ne?
Předchozí