Rodila jsem v ČB, co mi nejvíce vadilo byl ten přístup - no tak jste všechny ženské a všechny rodíme nebo skoro rodíme nebo jsme odrozené, tak proč bychom se nepromenádovaly v andělích okolo s nahým zadkem, nebyly spolu ve sprchách, na monitorech, ve vyšetřovně. Prostě pohoda. Myslím, že v dnešní době by se daly ty prostory určo přebudovat tak, aby to vyhovovalo nejen technicky, ale také z té lidské stránky. Sice fajn, že mají krásné dva sály, ale další tři porodní postele jsou v místnosti, kde jsou oddělené jen plentou a polozdí.
Pokaždé když přijdete, tak vypisujete papíry i když jste tam byli včera a vypisovali jste ty samé. Doktoři se absolutně neobtěžují představit, říct co budou dělat, co dělali. Věnují se jen pacientkám, co podepisují revers - to kvůli žalobám. Jinak na vás pečou - nezeptáte-li se, máte smůlu.
Jediná dobrá zpráva byla, že byl volný nadstandard. Jinak jsem se cítila malilinkatá v tom jejich světě porodů. I když se člověk ptá, snaží se být připraven, tak na takovou mašinérii v době, kdy by se chtěl choulit do klubíčka a být v klidu, se prostě připravit ani nemůže. Semlelo mě to a to jsem si myslela, jak se nedám!
Předchozí