Ufff, tak jsem dočetla. Po přečtení Konceptu Kontinua je třeba si hlavně uvědomit, že nejsme indiánky. Nemáme jejich zkušenosti, jejich fyzickou kondici a jejich, teď nevím jak bych to nazvala.....když vyjdou před dům tak vidí jak všechny ženy nosí, já když vyjdu tak vidím jak všechny ženy vozí
.
První 3 týdny byly ve znamení hledání úvazu, nosila jsem často v náručí, ale to brzy přestalo vyhovovat mě i miminku. Po třech týdnech jsem zavrhla kolíbku a začala nosit na stojáka v kříži s kapsou uvnitř. Nosila jsem cca 10 denně. Trvalo nějakou dobu než jsem byla schopná tak všechno dělat a pohybovat se normálně. Postupně se doba nošení zkracovala, kolem 3 m to bylo cca 6 hod. denně. Po 3 m přišla krize v podobě ubrečeného miminka, která trvala do 6 m. Mezi tím jsem začala používat Ergo na záda. Teď je klukovi 7 m, nosím vpředu v šátku a v zadu v Ergu. Stále kolem 5-6 hod. denně. Dohodli jsme se s mužem, že dáme mimi do kočárku až bude sedět. Mám dojem, že to pro mě ale bude velmi bolestné, zvykla jsem si na to, že ho mám venku u sebe a taky na určitou svobodu bez kočáru. Takže nevím nevím.....
Add bolesti těla
- v tomto je dobře uvázaný šátek lepší než Ergo, ale ani to není špatné
- záda mě bolely prvních několik dní po porodu, pak jsem zpozorovala, že vystrkuju zadek a hrbím se
- záda mě už nebolí, ale přiznávám, že cítím kolena