| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Česká matka 21. století

No,už sám název článku je nesmysl.
Moje dcera je Češka a Švédka,ve Švédsku,v kraji emancipovaných žen,ženy pracují a s dětmi se všude vyskytují tatínkové.Sedí v kavárně a kámošema a miminama a kecají,přijdu do parku na pískoviště a opět zírám,samej chlap,prostě jiný kraj,jiný mrav.Už jsem si i říkala,kde tou doubou ty ženy - matky jsou.
Jo,ženy tam pracují,to já slyším,že být doma s dítětem je možné jen v Čechách.Asi je to ale styl života a u někoho ekonomická nutnost.Četla jsem totiž článek ženy,která psala,jak já bych chtěla být doma s dítětem,kdyby to šlo.
Moje kamarádka v Anglii nemluvila jinak,Angličanky chodí většinou také brzy do práce.Kamarádka byla s prvním dítětem doma 6 let,ale nyní šla do práce po roce,kdy byl synovi rok.Ovšem!!!Na zkráceny úvazek - job sharing,za více peněz,než pracovala předtím na celý úvazek.Vlastně takové příjemné rozptýlení.Odpoledne na 4 hodiny do práce,nyní si to možná zkrátí jen na dva dny v týdnu.To je spíše to,co v Čechách chybí,zaměstnávat dva lidi na jedno místo jako v Anglii.To vím,že by uvítalo spousta žen.
Kamarádka v Americe,lékařka,šla do práce vždy v 6 týdnech obou dětí.
Jo,vlastní volba,jak si to,kdo udělá,tak to má.
Ale!!!I ve Švédsku se v létě psalo o tom,že tam žije cca 250 tisíc chudých dětí,kterým nestačí ani různé příspěvky,které se tam poskytují na to,aby si koupili kolo,jeli v létě na tábor,nenakupovali jinde,než v second handu(což je mimochodem na severu dost populární,různé Myrorny,Kupany,Uffy atd.),že musí sbírat plechovky a lahve,které se tam vrací,jsou zalohované atd.
Všechno má svůj rub a líc,nic není černé a bílé.
Zajímal by mi článek na porovnání českého a zahraničního školství.
Jak si stojí české,když statisticky nedopadáme nic moc a někteří dětští psychologové nedoporučují skoro žádnou školu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.