| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Česká matka 21. století

Ahoj, nejdříve jsem si přečetla článek, který mě naprosto chytil za srdce (upřímě). Představila jsem si ho v celé šíři v životě a naprosto jsem souhlasila, ANO, takhle to u nás je - a hlavně, takhle to chci! Pak jsem si přečetla názory ostatních žen, především ze zahraničí a hups! nic není, jak se zdá v původním článku. Jasně, finančně je mateřská náročná, co víc, když jsme si vzali už s mimískem hypotéku na byt. Je podkrovní, úžasný, jsme ve svém, babičce jsme se stěhováním přiblížili na pár kilometrů přes město (i to bylo rozhodující) ba co víc, je v pátém patře BEZ VÝTAHU! To jsem vzala jako posilování zadečku a stehenních svalů - kdy jindy, když na to není čas (s tím souhlasím s úvodním článkem). Také uvažuji (z finančních hledisek) o práci na částečný úvazek, pravda je, že s hlídáním za 60 Kč/hod. - bydlíme 60 km od Prahy směr na Strakonice - je to nereálné (ještě bychom dopláceli z rozpočtu, abychom jí zaplatili). A to vím, že to není moc - v Praze je hlídání dražší. Pravda je, že ženy hledající při mateřské přivýdělek jsou diskriminovanější než studenti(tky). Co se týče jízdy dopravními prostředky - s golfkama, který sama uzvednu, to není tak strašný. V těhotenství jsem taky neměla potíže. Je pravda, že mladý kluci 20-28 odhadem věku seděli jako pecky a starší pánové vstávali - ale když jsem třeba zaregistrovala jeho nepříjemný pohled na pupík v krátkém tričku nebo lehce obepínající oděvu, jsem bez obalu řekla s úsměvem na tváři: "Myslíte, že byste mně mohl pustit sednout?" Myslím, že si pohledy starších lidí za klobouk nedal a příště, když uviděl těhotnou, vstával automaticky. Jinak článek moc hezký, ale trochu jednostranný.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.