Pane jo, čumim jak umim. Také vedu předporodní kurz (možná jako protiváhu k tomu nemocničnímu, i když ten je teda u nás docela kvalitní). Mimoto, že mě fascinuje ta cena (já mám 800 za 9 lekcí po 90 - 120 minutách), ale hlavně ten obsah. Kurz jsem zaměřila na normální porod a to, co pro sebe mohou maminky udělat samy nebo tatínkové. Na ty zdravotnické věci jsou přece v porodnici PA a v případě patologie nastupuje doktor a rodiče to už moc ovlivňovat nemůžou.
Kurz je rozdělený chronologicky:
1. těhotenství - péče o tělo; cvičení; výživa; výbavička pro miminko
2. nástup na mateřskou - jaké papírování a dávky; jak na přenášení; co s sebou do porodnice
3. průběh normálního porodu; co dělat v případě překotného porodu; porodní plán; video (chci, aby se účastníci dívali na obličeje rodiček na videu)
4. přirozené úlevové metody - polohy, masáže apod.
5. šestinedělí - psychika; péče o miminko - ošetřování, koupání, přebalování - nácvik na panenkách
6. základy kojení
7. problémy při kojení
8. zdraví miminka - horečka, rýma, průjem, bolesti bříška apod.; psychomotorický vývoj
9. poporodní setkání - sdílení zkušeností, odstavování a zavádění příkrmů
Součástí každé lekce je jemné protahovací a posilovací cvičení cca 30 minut.
Tajně doufám, že jsou ženské s kurzem spokojené, každopádně mě na ulici zdraví
. Jak to na ně působí, to by musely říct ony.
Jak uvedla Šešule, takový kurz od objímačky batikované. (Nikoho neobjímám a batiku mám ve svém šatníku jen na jednom exempláři
)