| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Česká matka 21. století

Díky moc za opravdový, ničím nezakrytý článek.Nejvíc mě oslovila věta,že maminy mateřskou přežívají místo,aby si ji užívaly.Já sama jsem ten případ a ikdyž jsme strávila 3roky doma s bandou stejně postižených kamarádek, nevím jestli najdu odvahu zažít tohle všechno znova.Ty pocity, že musím 2xdenně utírat prach, luxovat, neustále prát, žehlit a přemýšlet na kterou stranu sídliště dnes půjdu byly neskutečně ubíjející a teď už vím, že to byla jediná možná forma seberealizace, kterou maminy často zažívají.Souhlasím s autorkou, že by bylo vhodné pracovat alespoň na částečný úvazek, aby se žena realizovala i jinde, ale není to možné,pokud není kam dát dítě.A tak když nejsou babičky ani školka nezbývá nic jiného než to fakt přežít a nezblbnout mezi těma čtyřma stěnama.Byla jsem už nervní a hystericky jsem křičela na malýho jenom proto,že toho prostě bylo moc a furt dokolečka.Teď jsem druhý měsíc zpátky v práci a ikdyž jsem unavená a umluvená a uchozená, vracím se domů uspokojená a těším se na to, jak si pohraju s Marťasem a to, že se na nábytku válí vrstva prachu mě absolutně netankuje.Jsem zpátky mezi lidma, denně zapínám mozek na plný obrátky, protože doba strašně pokročila a všechno je jinak než dřív a musím se pořád učit a strašně mě to baví.Takže bych chtěla všem maminám co mají doma depku a myslí si, že to nezvládnou, vzkázat, že zvládnout se to dá,že přijde den,kdy povedou řvoucí dítě do školky, zavřou za ním dveře a půjdou do té své práce,školy atd...a vklidu si nakoupí, vyřídí věci na úřadu u doktora a pak se v klidu a rády vrátí do ticha svých čtyř stěn...:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.