Mam dve deti, prvni jsem kojila do 8 mesicu nez jsem znovu otehotnela, do 6 mesicu plne, od peti mesicu jsem nastoupila do prace na 50% a mleko jsem odsavala. Totez se ted opakuje u druheho ditete, je mu ted 5 mesicu, znovu chodim do prace a znovu odsavam mleko. Maly je veliky, pri porodu mel 4,5 kg a ve 4 mesicich 9.1 kg, jenom z materskeho mleka.
Myslim si, ze kojit nebo nekojit je rozhodnuti kazde matky, ktere by mel kazdy respektovat, dokonce i baby friendly nemocnice. Faktem je, ze kojit muze temer kazda matka (vyjimkou jsou ty 3%). Nekdy, kdyz davam synovi odsate mleko z lahvicky, vidim, jak velky je to rozdil. Umelohmotna lahvicka, klidne jej muzu nechat sedet v nejakem baby sitterovi, koukat u toho na televizi nebo jak jsem videla u nekterych matek, podlozit lahvicku rucnikem a nechat dite pit samotne. Kojeni je takove intimejsi, muzu jej hladit po hlavicce, po telicku, on se me muze dotykat, vytvari to mezi nami takove zvlastni pouto. A jake uklidneni to prinasi, kdyz treba nemuze usnout. Prso je prso a nikdy to nemuze nahradit nejaky silikonovy dudlik.
Urcite to take stoji vice namahy, kontrolovat si jidelnicek, nepit alkohol, nocni vstavani... ale stoji to urcite za to!
Předchozí