Já dělám letos poprvé domácí marmelády bez Gelfixů a tak. Dělala jsem tak třešňovou, jahodovou. Dřív jsem přidávala Gelfix, ale sestra nedává, tak jsem to zkusila taky. Ovoce nakrájet, nebo rozmixovat (já nechávám kousky). Dát do velkýho hrnce a na plotnu. Je to potřeba pořádně provařit, tak aby se vyvařila voda. Až se to zredukuje (je toho prostě míň), tak šoupnout cukr. Cukru jsem dávala podle sladkosti ovoce tak 300 g-500 g na kilo. Já dala do obou jen těch 300/kg. Ještě nějakou dobu provařit a plní se horké do suchých sklenic s šroubovacím víčkem. Otočit pár minut dnem vzhůru. A hotovo. Skladuju v lednici. Jo, může se přidat trochu kyseliny citronové.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.