| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Most, o.z.

Tak já rodila v Mostě v červnu 2006.Mám úplně stejné zkušenosti jako vy.Vůbec nic se tedy nezměnilo-bohužel!Já byla z ženského odd. (po třech dnech vyvolávání porodu)poslána o patro výš na hekárnu se slovy Mudr.Kacerovského, že už je to ta správná půdička.Napíchli mi kapačku (měla jsem těhotenskou cukrovku)a natočili monitor.Mudr.obě asistenky žádal, aby mi vyměnili monitor, že špatně ukazoval již předešlé rodičce.Kdeže!!!Ten mi odpojili celkem 2x za celou dobu a to jednou když jsem potřebovala na záchod a pak když mne poslali do sprchy a hned na to šla na sál.Celou tu dobu od 6 hod. ráno jsem byla tzv. v poloze polosed-pololeh, žádne hopsání na míči, žádné sprchování nebo snad se otočit nějak jinak...prostě si ulevit!Někomu pomáhá chodit, někdo se ohne, někdo vysprší apod.Občas se na mne přišel někdo podívat a když to vše zkrátím tak nejlepší byla pí.Mudr.Jánská, kterou kdybych ještě dnes potkala, nejsem si jistá zda bych po ní nevystartovala.Než vystřídala Mudr.Hosnara, kterého jsem na pokraji sil kolem 15.00 hod. prosila, aby mi nějak pomohl a jestli si už můžu zavolat manžela, že to nezvládám...tak mi příjemně odpověděl, že na bolest (logicky rozumím) mi dát nic nemůže, ale něčím mi to urychlý (neotvírala jsem se) a že nechápe proč tam manžel se mnou již dávno není (nechtěla jsem říct, že ty dvě potvory PA mi řekly, že neví co by tam se mnou pohledával, když nevědí, jestli vůbec ten den porodím)byla jsem psychicky na tom špatně, nikdo mi neřekl co se se mnou děje a nebo co se bude dít.Již tři noci předtím (kdy mi to na ženském vyvolávali) mne chytaly bolesti a tak jsem toho moc nenaspala a tady už se projevila únava a psychická slabost.Na příkaz Mudr.Hosnara mi byla dána další kapačka do druhé ruky a pak to začalo...Vystřídala se s ním Mudr.Jánská.Nevím a dnes stále ještě nechápu proč si vybrala zrovna mne, ale dostávala jsem od ní opravdu dost zabrat.Prohlížet mne chodila a když jsem si sykla při bolesti, které mi nastaly při její prohlídce tak ve mne šátrala jak v osudí Mates a vyřvávala na celou hekárnu:"Bolí panenko, bolí a co chceš dělat na sále, když se takhle unavuješ a když hned sykáš!"Pak se na mne s oblibou podívala,mávla rukou a dodala:"Ta dneska stejně neporodí, tu pošleme zpět dolu na ženský".Syká mi tady a na monitoru má slabé kontrakce, to se na to vykašlu, kam by přišla Mostecká nemocnice, kdyby každý dostával protekčně léky na bolest jako ona!"(myslela tím kapačku od Mudr.Hosnara).Když byl u mne manžel tak mi zrovna praskla voda a PA, která tam na jeho zavolání přišla mne hrubě okomentovala slovy:"No to se teda ještě uvidí, jestli to je vůbec plodová voda!"atd. atd. Musím říct, že kolem 17.45 hod. ke mne přiběhla PA vyrvala mi obě kapačky a zvolala:"No a teď si laskavě můžete jít do sprchy a buďte si tam klidně půl hodiny a manžílek ať jde s Vámi a může Vám pomoc."Vůbec jsem nevěděla, co se děje, byla jsem tak unavená a dezorientovaná, že jsem si myslela, že jdu zpět na to odd.jak říkaly!Ten zatracený monitor pořád ukazoval slabé kontrakce a u mrňouse vynechával...to prý ale bylo o.k. (dnes vím, že nebylo)Samozřejmě, že ve sprše na mne přišlo nutkání tlačit, prosila jsem manžela ať je zavolá, že je to divné... a on už také zmatený mi řekl, že PA tvrdily, že špatně prodýchávám bolesti!Už jsem neměla sílu mu oponovat a spasila mne PA, která tam přiběhla a křičela na mne, že honem, honem na sál a kdo mi řekl, že tam mám být tak dlouho.Na sále to bylo 18.05 hod. mi napojila jiný monitor a zjistila, že ten předchozí opravdu neukazoval dobře.Volala někam pro Mudr.ať rychle přiběhne, že je tam špatně pupečnice.Všechno dobře dopadlo a pak mne pí.Mudr.Jánská chválila, že jsem jí moc překvapila jak jsem tlačila rychle, že si nestačila natáhnout ani druhou rukavici.Tenkrát jsem byla šťastná, že je mrňous o.k. a já taky.Byla jsem moc unavená a šťastná zároveň a nechtěla jsem si tu chvíli nějak kazit, ale dnes ještě po takové době k ní cítím odpor a asi nic hezkého bych jí neřekla kdybych měla možnost se s ní potkat i když tu pupečnici zvládla bravůrně, ale také zároveň cítím, že to byla celé jejich chyba.A co z toho vyplynulo?Do porodnice jsem nastupovala s nasazením Zvládly to jiné já také!Šla jsem domů úplně zničená, myslela jsem si, že jsem nějak jako ženská selhala, že jsem ten porod prostě nezvládla a psychiku jsem měla totálně nabořenou.Čas všechno zhojil, alespoň do té míry, že dnes vím, že porod a celý průběh před...byl třeba i v normě, že to má někdo určitě ještě horší, ale nejhorší bylo jejich chování a přístup a je úplně jedno, jestli rodíte prvně!Já byla typ, který nikoho neotravoval, na nikoho jsem nevolala, na nikoho si nestěžovala, nijak jsem se hlasitě neprojevovala a přesto jsem dostala za vyučenou!Mrzí mne to, stačilo jen pár vlídných slov a informací o průběhu porodu a nikdy bych na Mosteckou porodnici nedala dopustit!Tak ať mi prominou, ale tam své další dítě porodit nehodlám!Nechápu proč lidi jako byly ony dělají tuhle práci, která je evidentně nebaví a nebo to považují za svůj "sport" ponížit člověka, když je tzv.slabý a psychicky zlomený?To je ostuda ~f~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.