| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kam s dítětem? Do vozíku!

Hmmm, nevím, jezdím na kole skutečně denně, více "provozně" (tedy nákupy, cesty do a z práce, zařizování, na zahrádku, ale na návštěvu ba i na koncerty či do divadla.....) než rekreačně. Na malém městě je to nejrychlejčí možnost pohybu (mnohdy rychlejší, než auto - než vyjedeme ze dvora a než zaparkujeme je to na kole rychlejší.....
Na výlety jezdíme také, ale tak 2 - 3x do měsíce.
Z kola jsem za posledních 20 let spadla 2x - poprvé práve s 4 letou dcerou na sedačce - one se nějak prudce otočila, zrovna když jsem zatáčela a tím kolo rozkmitala a ono se mi podsmyklo. Malá "ťukla" stranou helmy do země, já měla sedřenou nohu na kterou jsem "brzdila" pád a předloktí na stejné straně. Ona odřená nebyl, jen se lekla. Podruhé jsem spadla s tou menší v bříšku - objížděla jsem pomalu jedoucí auto, které naráz bez blinkru zastvilo a ještě než úplně stálo, tak prudce otevřeli dveře do silnice. Bohužel právě v okamžiku, kdy jsem je předjížděla - jela jsem dost těsně, neboť v protisměru jelo další auto. Já měla odřená obě kolena a obě dlaně, skončila jsem na 4 - a mimísek dopadl dobře. Když jezdím s dítětem na sedačce (s hlemou, malá ukurtovaná) tak mne nikdo hazardérem nenazve, když mám mimíska v klokance tak ano. ale u první jsem nevěděla do 5. měsíce, že jsem těhotná a tak jsem jezdila a vůbec jsem neměla pocit, že riskuji.
Vzhledem k tomu, že jezdím cca 300 dní v roce denně, tak těch pádů zase tak moc nebylo.
Ono je v podstatě riskantní i vyjít n ulici..... když budu mít mimíska v klokance a někdo do mně vrazí (na kole, ale i v běhu) může mrněti taky ublížít.
Naštěstí se nám nic nestalo a holky jsou obě OK - a na kole jezdí už samy (a můžu se zase bát, kdo je sejme při bezohledné jízdě......)
S.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.