S+3 konkrétně Flexi neznám podrobně, vím, že existuje a dívala jsem se po internetu, dle různých hodnocení patří mezi ta lepší investiční životní pojištění.
O každé pojistce je dobré vědět,
proč ji mám a
co od ní očekávám. A splňuje-li moje požadavky, pak je to dobrá pojistka. Nesplňuje-li, je třeba se zamyslet, co se s tím dá udělat. Dobré životní pojistky jsou flexibilní, umožňují přizpůsobení konkrétní situaci, ve které se klient nachází,(jestli "víc na úraz", anebo "víc na úraz", jak praví reklama
) a jsou nabízeny spolehlivou pojišťovnou, která se za pár let nevypaří nebo jí nepoloží objem pojistných událostí. Ještě by se asi slušelo dodat, že jsou nabízeny kvalifikovaným spolehlivým poradcem, který vyhodnotí potřeby klienta a navrhne odpovídající řešení.
Obecně - pojištění samo o sobě rizika nesnižuje, ale, je-li správně nastaveno, výrazně snižuje dopad těch rizik.
Proč mít životní pojištění je docela dobře napsané v
tomto článku .
S tou výhodností jsi to myslela jak? U pojištění nejde primárně o spoření a výnos z něj, jestli jsi měla na mysli tohle, nicméně i zhodnocovat se touto cestou dá (Č.Poj. má tzv. mimořádné pojistné), jen to není jako v bance - vložím, vyberu, vložím, vyberu několikrát za rok. Ta výše zhodnocení záleží na tom, jakým způsobem se tam s penězi nakládá - investuje. Platí rovnice - nižší zhodnocení v bezpečeném fondu anebo vyšší zhodnocení, ovšem s nižší zárukou, že to tak opravdu bude.
Uf. Zase dlouhý příspěvek...