V Hradecké porodnici jsem rodila v roce 2001.To co jsem tam zažila,už nechci nikdy víc zažít.Byla jsem prvorodička,tudíž jsem neměla žádné zkušenosti.Nevěděla jsem co mám dělat,jak tlačit atd.Tím jsem zjevně "točila" porodní asistentky.Když jsem tlačila blbě,tak na mě skoro řvali že netlačím atd.měla jsem opravdu nesnesitelné bolesti, a řvala jsem bolestí.Jednou za půl hodiny se na mě přišly podívat, a zkontrolovat zda už miminko klesá do porodních cest.Porodní asistentka mě vyšetřovala takovým způsobem,že mi tam div nezarazila celou ruku.Kdyby to dělala aspoň pomalu,tak neřeknu,ale ona byla opravdu surová.Křičela jsem bolestí,a bála se dalšího vyšetření.U porodu byl se mnou manžel,nebýt jeho,tak by se ke mně chovaly jistě hůř.Na sále jsem byla už 5 hodin.Rozhodly se že mi to "urychlí",říkaly že budu mít ještě silnější bolesti a častěji. To mě teda nepotěšily...už tak jsem byla strašně moc vyčerpaná.Bolelo mě snad vše co mi dělaly-cévkování,vyšetření atd.Nedávno jsem četla, že když je rodička ve stresu, a bojí se,tak jí opravdu může bolet vše. Neměla jsem ani sílu tlačit,a do toho ty nervní asistentky...Zavolaly lékaře(ten byl opravdu moc hodný), v jeho přítomnosti trochu zkrotly.Když už bylo miminko skoro venku,tak pan doktor prohlásil že se nediví proč mi to nešlo-miminko bylo špatně natočené-místo obličejem dolů,bylo natočené obličejem nahoru.To porodním asistentkám jaksi zavřelo ústa.Miminko se narodilo díky Bohu v pořádku. Dcera měla 4 300g což porod taky ovlivnilo.na oddělení šestinedělí byl personál úplě jiný,akorát mě vadilo,jak si hráli na čistotu,ale ve sprchách a na záchodě se mi dělalo zle!!!Nyní čekám druhé miminko,ale v Hradci už rodit nebudu!Jednak už tam nebydlím,a i kdybych tam bydlela, pojedu jinam.Je to tam sice nově přestavěný,ale jak jsem se zde dočetla,tak personál zůstal stejný-co je to tedy platné že budete rodit v krásném prostředí,když na vás budou zlý....
Předchozí