| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Milá Marie,
celkem mě překvapilo, že z mé věcné otázky děláš "omdlévání". Můj příspěvěk se Tě musel velmi dotknout. Nemuselo to být, kdyby sis přečetla předcházející příspěvky, zvlášť ten, na který jsem odpovídala. Přítomnost otce u porodu je pro mě rozhodně to nejpříjemnější "zlidštění" porodu, který byl dlouhou dobu pouze lékařskou záležitostí. Lékařská etika však stanoví jisté hranice, kdy porod přestává být zcela přirozeným, začínají komplikace a na řadu příjdou chirurgické nástroje a operativní zákroky. V případě Jany R., na jejíž příspěvek jsem odpovídala, byl porod, jak píše, dost dramatický, a její muž, který přihlížel, se z toho ještě 10 měsíců po něm nevzpamatoval. Zvlášť v tomto případě považuji za hrubě neprofesionální nechat otce přihlížet, zvlášť zepředu. Znám i případ, kdy otce při těžkém porodu sice pryč poslali, ale ne včas, následkem čehož odmítá být se ženou při druhém porodu. Moje přítelkyně rodila předčasně, na porod vzpomíná s hrůzou, je ráda, že otec ani nestihl přijet a je od té doby rozhodnutá, že další dítě už mít nebude. Můj muž byl při mé operaci dost vyklepaný jen z toho, že viděl, jaké nástroje bere chirurg do ruky. Nepřipadá mi nijak nenormální, že ho nenechali nahlížet za plentu na průběh operace, a to mi připadá operativní porod méně drastický než přirozený.

Zkrátka existují páry, které holt to štěstí neměly a na průběh toho "svého" porodu nevzpomínají s dojetím jako Ty. Je jen a jen na profesionalitě asistentky, zda těžkým porodem neutrpí vztah muže a ženy.
Já jsem prožila naštěstí "jen" asi deset hodin stahů a když se blížila druhá doba porodní, rozhodli se lékaři pro operaci, takže ani nastačilo dojít k tomu, abychom se rozhodovali, v jaké poloze budu rodit, kde a co bude dělat můj muž. Jinak ale ze serverů pro maminky a z předporodích kursů vím, že obavy maminek, aby jim muž neviděl, jak píšeš, "mezi nohy", jsou časté a asistentky a či maminky, které už to mají za sebou, odpovídají, že muž stojí ženě u hlavy nebo ji podpírá zezadu. Z toho vyplývá, že vrozenou míru etiky a přirozeného studu máme každá jinou a nelze soudit ostatní podle sebe.

Jana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.