Rodila jsem v červenci v Porubě. Byl to můj první porod a porubskou porodnici jsme si vybrali, protože to bylo blízko našeho bydliště a taky, protože vybavení porodnice je krásné a moderní. Bohužel vybavení není všechno a porod a poporodní péče je především "o lidech". A tady je v Porubě dle mých zkušeností "kámen úrazu". Porodní asistentka byla absolutně strohá, studená a neosobní, měla jsem pocit, že ji obtěžuji. Naštěstí jsem měla u porodu manžela a vše probíhalo normálně, tak jsme se bez asistentky celkem obešli a byli jsme raději, když za námi ani nechodila. Během porodu jsem ve sprše zaslechla velmi nevybíravé vyjadřování porodních asistentek o sobě i ostatních právě rodících maminkách), toto považuji za zcela neprofesionální.
Kojení mně nikdo nenaučil, snažila jsem se sama jak jsem uměla a z porodnice jsem odcházela jako plně kojící - až doma se ukázalo, že úplně špatně a výsledkem byly rozpraskané a krvácející bradavky. O technice odstříkávání ani nemluvím.
Propustili nás 4. den po porodu s novorozeneckou žloutenkou. Bohužel mne nikdo nepoučil, že dítě se žloutenkou je nutno budit na krmení a já jsem byla spokojená, jak mám hodné miminko. Bohužel chlapeček nepřibýval a žloutenka neustupovala, nakonec jsme skončili opět v nemocnici, naštěstí v jiné. Přitom stačilo dítě častěji budit na jídlo. Porubskou porodnici rozhodně nedoporučuji a prvorodičkám vůbec ne, já jsem se tam cítila, jako kus na běžícím páse.
Předchozí