| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a Fakultní nemocnice Na Bulovce

Lvice
"porodní lůžko a polosed je první volba" čí? Porodníka nebo rodičky? Rodičky, rodí-li spontáně, tuto polohu moc často nevyhledávají.

"Lékař a PA zkontrolují, jak je porod daleko." Zkušený porodník a zkušená PA poznají z projevů verbálních i neverbálních - rodičky, jak je prod daleko, nemusí ji proto vyšetřovat na stole.

"Sama jsem netušila, jaká poloha by byla nejlepší."
To je mi moc líto, ani nevíš jak, Je totiž zcela zřejmé, že jsi se necítial bezepčně, protože kdyby ses bezepčně cítila, sama bys nějakou vhodnou polohu pro svůj prodní proces spontánně zvolila.

Ad oxytocin - jistě, četla jsem o tom, že přírodní oxytocin se s umělým "nemá rád". Ale opakuji otázku - čemu vadí ve třetí době porodní?

Lvice, tím, že se Ti dostal do krevního oběhu, tím tě ovlivnil. Nevíme, jak by ses chovala bez něj. Třeba by sis nenechala dítě odnést a měla bys sílu na boj o svého potomka.

"Malého už ovlivnit nemohl a poporodní euforii mi nenarušil, té jsem měla na rozdávání." Myslíš, že z krevního oběhu nemůže ovlivnit vyplavování dalších hormonů nutných pro laktaci? Jsem moc ráda, že i přes to ,čím sis prošla, jsi měla poporodní euforie na rozdávání, je mi líto, že Tvoje dítě nemohlo být s Tebou.

"A co se týká reklamy pro Bulovku - takže dle tebe je možné psát pozitivní příspěvky jen k těm porodnicím, kde se rodí veskrze přirozeně a kde k separaci matky a dítěte nedochází ani na chvíli?"

Jistě ne, já žádná pravidla neurčuji, jen se snažím objektivizovat tu falešnou reklamu, kterou, mám pocit, zde uvádíš.

"A kolik jich v republice je?" jedna, kde se dá rodit normálně normálně a na jedné ruce další, kde se dá na normalitě dohodnout a to je špatně a to víme obě dve. A pokud budou ženy přijímat to, co je nenermálně normální s vděčností, změna bude s velmi malou šancí, protože si ženy neuvědomí, co je a co není při produ normální. jak čtu Tvoje příspěvky, byla jsi velmi informovaná a přesto jsi šla do té prodnice, o které jsi věděla, že Ti nromální porod neumožní. Proč? Ptám se proč? A taky si říkám, jak moc velký rozpor musíš mít v sobě, když víš, jak to mohlo být normálně.

"Napsala jsem, jak porod probíhal, i svůj vlastní náhled na něj. A nestíhám se divit, proč zrovna můj příspěvek mezi tolika jinými tu rozviřuje takovou debatu."

Ano, něco na Tvém popisu produ bude zvláštního, když rozpoutal takvou debatu. Na mne třebas působí hodně rozporuplně a proto se k němu vyjadřuji, protože na jednu stranu čtu, kolik máš informací, jak jsi otevřená nromálním postupům a jak je pro Tebe bonding důležitý a na druhou stranu čtu, jak jsi vděčná za to, čím jsi prošla. Prostě to na mne působí s jakýmsi rozporem. Nic víc. A proto se k tomu vyjadřuji.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.