Ajlino,
mně poloha vleže na boku s nohou zvednutou BYLA nabídnuta. Mohla jsem v ní rodit, ale psala jsem, že mi nedělala dobře.
Zrovna tak Yal gel - já si ho nepotřebovala prosadit. Opakuji - byla jsem ráda za klyzma. Chápu argumenty proti klyzmatu, ale pokud žena cítí potřebu se pomocí něj vyprázdnit, pak nevidím problém v jeho použití.
Jinak nechápu, na základě čeho si myslíte, že jsem rodila dle svých ideálních představ. Být s porodem spokojená (na základě toho, že to člověk čekal horší a byl pak příjemně překvapen) a být porodem nadšená je rozdíl.
Představa ideálního porodu (porodní plán) a pak reálný průběh porodu se mohou lišit a často dost výrazně liší. Otázka je, nakolik je rodička na svůj plán upnutá a nakolik bere odchylky od něj jako své vlastní selhání.
Tímto svou debatu v této diskusi končím - nemám potřebu se neustále obhajovat proti výpadům poukazujícím na to, že jsem měla v podstatě příšerný porod, nechala jsem se zmanipulovat, jsem neschopná, že jsem si neobhájila nepřetržitý kontakt s dítětem, mé dítě má trauma a ponese si následky nedostatečného bondingu.
Předchozí