Neodsuzujte mne, mluvím jen z vlastní zkušenosti.
Těhotenství probíhalo v pohodě, na termín jsem byla objednána v nemocnici a už si mne tam nechali..... a já začala odpoledne rodit.Neotvírala jsem se, dítě se zaseklo atd. Pak jsem měla kolapsové stavy (až po letech mi prokázali trombofílii - sraženiny asi ucpaly mozek), takže mne křísili, ani nevím co mi všechno dělali. Pak se malý narodil VEXem (podtlakový zvon - něco jako kleště), museli mu dát kyslík, apgara měl 6. Už jsme si mysleli že je nejhorší za mnou, ale nebylo. Nechtěla odejít placenta, takže narkózy a výškrab. Potom transfůze. Stačí? Zvládla by toto porodní asistentka? Je připravena na všechny eventuality? Znám spoustu žen, kterým neodešla placenta, potřebovaly fibrinogen atd.
Druhý porod byl lepší, plánovaný (kvůli trombofílii a předpokládaným komplikacím), ale péči, kterou jsem potřebovala by mi porodní asistentka nezaručila. DObře, teď se daly očekávat problémy, takže bych nerodila doma, ale porpvé? Problémy se neočekávala a nebýt týmu asi 4 lékařů a 6 sester, asi bych nežila a dítě taky ne.
Předchozí