Terrezo, rodila jsem 35 hodin, bez možnosti použít epidurál nebo cokoli jiného na tlumení bolestí, Naopak BYL nutný Oxytocin, protože kontrakce byly sice od první chvíle po 2 minutách a velmi silné, nicméně já se neotvírala, a po cca 20 hodinách zeslábly (tělo si holt dělá co chce, že :-))) Zůstala jsem otevřená na 8 cm, doktorka klukovi zbytek hrdla přetáhla přes hlavičku (byl už moc dole, císař nepřipadal v úvahu) a II.doba porodní trvala 8 minut. Poté se neodloučila placenta a já začala krvácet, během několika minut ztratila přes litr krve. Máte dojem, že by toto zvládla porodní asistentka v domácím prostředí? JAK????? Poté, co mne stabilizovali natolik, abych nezemřela cestou na JIP, kde jsem již měla připravené transfuze (o patro výš, 5 minut cesty), jsem měla naprosto jiné starosti, než kolik lidí mi "tam" čučí a jestli jsem v domácím prostředí a mám veškeré pohodlí.... Jsem VDĚČNÁ lékařům za život... kluk se narodil naprosto v pořádku a dosud mi ani jedinkrát nezamarodil :o) Navzdory veškeré medikaci (holení, klystýr, oxytocin......) a navzdory tvrzení, že porod doma je lepší a komplikace že vymýšlejí lékař :-))))))))))))
Předchozí