| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Porod v domácím prostředí

Lindo, nechápu tvoji poznámku. Mohla bys ji, prosím, vysvětlit?

Pokud se u nás porodníci chválí, že nízká úmrtnost je zásluha toho, že se děti rodí v nemocnicích, protože kdyby se rodilo doma, děti víc umírali na "nepředvídané události" třeba nedostek kyslíku, co je zcestného na tom, že se podívám, kolik dětí u nás umírá právě na ty "nepředvídatelné diagnózy" spojené s porodem? Pravda je taková, že na ty u nás umírá stejně dětí jako v HOlandsku, kde se doma rodí ve velké míře, takže v místě porodu to asi nebude ;o) Nebo máš na věc jiný názor? Proč? Jak si jinak vysvětluješ, že ta úmrtnost je u nás stejná, jako třeba v Holandsku? (to Holandsko jsem zvolila jako příklad země, kde doma rodí opravdu hodně žen)

Proč jsem koukala na kojeneckou úmrtnost jsem, myslím, vysvětlila. Protože na porodní diagnózy umírají děti zpravidla do jednoho roku. V dalších letech už to byla hodně hodně výjimka. Nebo myslíš, že je rozdíl, jestli na následky porodu dítě zemře šestý den po porodu nebo šestý měsíc po porodu? Na tu jednu a samou diagnózu?

Že se neonatologové zabývají dětmi v neonatálním období vím :o) Však o tom se právě bavíme, ne? Že máme nízkou novorozeneckou úmrtnost, což já považuju právě za zásluhu neonatologů, kteří v té době děti piplají a udržují při životě. Nicméně že je to dle mého názoru jenom hra se statistikou - ty děti, které nám perinatální či novorozeneckou úmrtnost vylepšují, v konečném důsledku stejně nepřežijou první rok života...

Těším se na tvůj pohled na věc a hlavně osvětlení tvé poznámky, které fakt nerozumím :o)

S.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.