| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nemyslím si, že by se tady nějak brojilo proti voříškům a papírákům se nějak nadržovalo - spíše si mnoho lidí zde uvědomuje, co za "skvělé" psy mnohdy lidé vlastní a to o vzhledu nehovořím, to je to poslední.Taky mám doma mimo papíráků i bez PP a je to "moc pěkná" ukázka jedince, který je po PP rodičích, jimž se jen nechtělo na výstavu. Houby, né že nechtělo- matla neprošla pro mnoho vad a jejího krypla mám doma. Leč já věděla, že si kupuji mrzáka(kupovala jsem ji jako starší) neboť původní majitelé zklamáni výsledkem psa nechtěli. A to je také fakt. Někdy je dobré se zamyslet nad tím, proč, když mi chybí údajně jen bonitace a mám fenu chovnou, mohu krýt čím se mi zlíbí, mám šanci se někde prezentovat, nebo taky ne, to záleží na povaze a mohu prodávat štěnda za ceny jiné a nebo taky stejné jako u bez PP, proč se toho tedy vzdám, když už jsem absolvovala výstavy a koupila si psa s PP a vím, že chci chovat? Mi se nabízí jen jedno rozřešení a tím není zrovinka nechuť nechat svého psa změřit a zvážit, spočítat mu zuby a dodat potřebná vyšetření. Bonitace je minutová procedura, není to výstava, stres a ani šaškárna. Mi nevadí psi bez PP, ale vadí mi prezentace štěňat"skvělá štěňátka, krásná malá/statná... po PP rodičích, skvěle stavěná ablabla. A lidé na to často skočí a často také šeredně dojedou. Koupí třeba jorka za 8000,- a mají přerostlé cosi(a kdo mrkne na dnešní jorky, musí mi dát za pravdu) a pak zjistí, že vedle bylo štěndo s PP za 9000,-(třeba nestandard barva, nebo chybí zub) a když už nic, tak by to bylo alespoň vzhledem jorkovi podobné. Jistě, zdraví si člověk s papírama nekoupí, to vůbec ne, ale je tam jistota jakéhosi zdraví rodičů, jsou jasné vady a přednosti rodičů, povahy a genetika. Papírama si člověk nekupuje perfektního jedince, ale kupuje si jistotu původu a tím jakousi skicu toho, co mi asi vyroste a jak se to asi bude chovat.
Znám spousty lidí, co uchovnili své papíráky až v pozdním věku, páč se rozhodli pro odchování štěňat a nebyl to problém - tedy pokud zvíře bylo v pořádku a splňovalo standard, ale bohužel znám spousty těch, kteří prodávali štěnda bez PP po vynikajících rodičích s PP a měli k tomu podobnou historku o nechutenství k výstavám a ukázalo se, že to nebylo až tolik nechutí, ale tragickou vadou.
Voříšci jsou skvělí psi a člověk nemusí mít doma jen šampiony a osobně považuji voříšky za mnohem zdravější, navíc vyplní stejnou díru jako papíráci, ale to, že se z chovu u nás stala výnosná množárna čehokoli je něco, co je zarážející a možná proto se mnoho lidí na toto téma rádo baví.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.