| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Porod v domácím prostředí

jsem také zdravotník. a také jsem zároveň trochu posera. možná právě proto, že vím, že ne vždy se vše povede podle učebnic nebo nějakých předem daných postupů.
čekám mimčo a ani jsem neuvažovala o tom, že bych rodila doma. sice o této alternativě vím, ale nezaujala mě natolik, abych ji uvedla do své zkušenosti. vím sice, že porod v nemocnici není až zase tak podle mých představ z hlediska chování personálu. vždyť vždy se najde někdo, kdo by se podle vašeho názoru mohl zachovat jinak.
jsem toho názoru, že jak již zde gábina řekla, porod doma se může jakkoliv zvrtnout. může se zvrtnout i v porodnici. ale zase je tam několik lékařů a sester, kteří se o vás postarají a poskytnou vám péči. rozhodně vás nenechají v bolestech, vykrvácet nebo dehydratovat......
já prostě zdravotníkům důvěřuji. i když porodní asistentky musí také zvládnout porod a mají patřičné vzdělání, ale otázkou je, zda dokáží zvládat i nečekané situace.
když jsem si četla i jiné články žen, které třeba jedou do porodnice na poslední chvíli, tak i to se mi nezdá jako příliš zodpovědné.
myslím, že v nemocnici má člověk pocit jistoty a jakého si bezpečí, že když se něco semele, nebudete na to sama.
kde se vlastně doma rodí? na stole? na zemi? stojí to za to? jen pro ten pocit, že potom dítěti řeknete, že jste rodili doma? nevím, zda bych na svou matku byla pyšná za toto rozhodnutí. asi bych to brala za jakýsi druh hazardu!

každý má na toto téma jiný názor. já ho nikomu neberu. jistě se najde někdo, kdo by mi ve všem mohl oponovat. s porodem zkušenost nemám ani doma ani v porodnici ( jako rodička ). u porodu jsem byla jen jednou. přesto vím, že bych prostě porod doma nepodstoupila.....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.