Vanis to je teda síla. No musím říct, že se tady v poslední době pořád hází špína na lékaře, ale to, jaká sebranka jsou PA a sestry o tom se mlčí. Vím, že sestry dělají práci, kterou ač jsem chtěla dřív moc dělat, bych nedělala ani za zlatý prase. Ale... nikdo je nenutí tuto práci dělat.
Když mi i lékařka sama řekne, že se pokusila mezi "sestry" dostat, aby věděla co to je vlastně zač, a ujistila se sama ve svém názoru, který měla i předtím. No comment. Zajímalo by mě kolik stojí PA, kterou si člověk může k porodu zaplatit. Málo to asi nebude. Když si vzpomenu, jakým tonem mi předávala PA malého na JIP na první kojení a jak vyslovila jeho příjmení, tak jsem si říkala, proč dělá tuhle práci. O PA na sále taky raději ani nemluvit. Jedna jediná z těch tří směn byla, jako anděl. Nedovedu si představit, že by můj porod měla vést jenom PA, protože to už by tady nebyl ani syn a možná ani já. Takže mám občas spíš pocit, že než bojovat za dobré podmínky žen v porodnici, tak by to spíš chtělo vyrazit do ulic a bojovat za PA a sestry a jejich směšné platy, možná potom by se i situace změnila.