Přidat odpověď
Lucianetto, musím tentokrát souhlasit dokonce i s Kreditkou.
Ta koťata jsou s tím topením na tom podle mě ještě nejlíp - víš, jak se zabíjejí zvířata na maso? Prasata ve velkochovech? Je to skoro týrání. Dřív se vzala sekera, zkušený řezník s ní praštil prase a to nic nevědělo.
Kachny, husy, apod. na maso se zabíjejí tak, že jim podřízneš krk a necháš je vykrvácet. Sama jsem takhle musela podříznout pár kachen, když tam nebyl nikdo jiný, kdo by přítelové babičce s tím pomohl. Chtěla jsem je jíst, tak to mám jako pokrytecky zavřít oči a doufat, že kachynka netrpěla, dokud nespočinula na měkkém lůžku ze zelí a knedlíků?
Takže podle mě ty klasické způsoby zabíjení a chovu na venkově zahrnovaly přese všechno takovou trochu úctu ke zvířeti, kterou dnes v drůbežárně nenajdeš.
Koneckonců je to jen pár set let, co se na lidská mláďata přestalo pohlížet jako na ty koťata ...
Předchozí