Články se jmenují:
Jak se (taky) rodí doma
A ještě jednou porod doma
Na co se mne nikdo neptal aneb proč se Anička narodila doma
a najdeš je tady na rodině v oddělení "porod doma".
Seminář je užitečný pro maminky, které o porodu doma uvažují nebo se pro něj rozhodly. Ty první si poslechnou zkušenosti a řeknou si, například, že to pro ně není, nebo že právě tohle je ono. Ty, které se pro porod doma rozhodly, získají fůru užitečných zkušeností, telefonních čísel, adres, dozví se o zajímavé literatuře, videokazetách, které si většinou hned můžou půjčit (videokazety shlédnout). Na tomhle semináři si předávali zkušenosti i otcové, a i pro ně to určitě byly přínosné informace.
Nikdo neřeší, jestli je lepší porod doma nebo v nemocnici, protože to je nesmysl - každé ženě vyhovuje něco jiného. Obojí má své výhody i nevýhody.
Stejně tak se nehodlám obhajovat, nespáchala jsem totiž nic špatného. Rozhodla jsem se, a za své rozhodnutí jsem byla připravena nést následky. Jediný následek ovšem je naprosto zdravé, pohodové, spokojené dítě.
Můj hlavní důvod, PROČ jsem se tak rozhodla - chtěla jsem být se svým dítětem od začátku. Nejen si ho během těch prvních důležitých hodin a dní "půjčovat" podle momentální nálady přítomné sestřičky.
Další důvody - nechtěla jsem, aby mi někdo do porodu "kecal" (samozřejmě pokud by bylo všechno v pořádku). Nechtěla jsem, aby porod někdo urychloval. Nechtěla jsem se během porodu přesouvat. Nechtěla jsem během porodu odpovídat na otázky typu "jak se jmenovala matka vašeho manžela za svobodna". Chtěla jsem mít klid, abych se mohla na porod soustředit a abych tím usnadnila narození i svému dítěti. A tak dále.
Předchozí