Vezměme, že nejdůležitější pro porod je co nejvíce se dostat do stavu "samice". Já si nemyslím, že by tohoto stavu bylo možno dosáhnout jen doma. Myslím, že lze použít svoje vědomí i v porodnici - třeba tak, že kupříkladu žena rodící v porodnici zavře oči, a pak si v myšlenkách představí, že všechno bude dobré, představuje si, že je doma v pohodlí a bezpečí (ačkoliv je v chladné porodnici a bolestivě ji vyšetřují). Nemyslíte, že úspěch porodu by se zvětšil? Možná by tyto maminky pak nevnímaly ani porod v porodnici jako ošklivý, ale jako krásný. Podle mne totiž vůbec nezáleží na tom, jak ten porod zvenku vypadal, ale jak to ta maminka uvnitř prožila, jaký si ho v myšlenkách vybudovala. Do myšlenek si maminka doktory vůbec nemusí pustit.
Můj názor - :o) Moc hezké filozofování, ale obávám se, že realita je docelá jiná a osobně si nemyslím, že se lékařsky vedený porod stane krásným jen proto, že budu snít, že jsem a rodím doma ! :o) :o)
Navíc u porodu z velké části nejde ani tak o to prostředí, jako spíš o lidi, kteří se o těhotnou a posléze rodící ženu starají. Ty si jaksi v duchu zkrášlit nelze :o(
Předchozí