No, že bych byla zrovna nadšená z toho, že mi dítě někdo hned po porodu odnese a pak mi ho i nadále bude nosit jen co tři hodiny... to asi fakt ne, ale každý jsme holt nějaký.
Rodila jsem v CAPu, takže takový kompromis mezi doma a v nemocnici (event. další dítě bych ráda přivedla na svět obdobně, ale nehodlám se stresovat možností, že bude v CAPu plno, s porodním domem to zatím zřejmě moc nadějné není, takže i varianta "doma" připadá v úvahu). Zřejmě jsem taky hrozná a nezodpovědná matka, protože nemám sebemenší chuť nechávat do sebe během porodu něco píchat, nehodlám se nechávat nikam přivazovat, ležet na zádech a tlačit dítě do kopce nějakému doktorovi do ksichtu, nemám zájem na tom, aby mne kdokoli bezdůvodně nastřihoval jen proto, že je to běžná praxe atd. atd. Ano, pokud se předpokládají komplikace, je lékařský porod OK, ale u normálního nekomplikovaného porodu nepotřebuju ani doktora, ani epidurál, ani oxytocin. Potřebuju klid a pohodu. Až mi ji nemocnice nabídnou, bude to zase o něčem jiném. Zatím mi nabízí řezničinu, na kterou nejsem zvědavá.
Btw. CAP a Bulovka - porod OK, pobyt na novorozeneckém celkem taky - např. mne hrozně potěšili, že se děti váží 1x denně a ne před a po každém kojení, což je dle mého názoru zbytečný opruz, ale:
- že by mne tam někdo něco NAUČIL, to fakt ne...
- buzení v šest uklízečkou považuju za dost nešťastný způsob, jak začít den
- houby a luštěniny nepovažuju za nejideálnější stravu matky po porodu
Jinak pohoda. :o)
Předchozí