Milý filozofe.
To je presne ono. Pochopiť, že pôrod je pudový proces a prebehne dobre , len keď pudy nič neruší. Ale nech si každý predstaví na akom mieste a pri kom by mohol nechať voľný priebeh svojim pudom? Tie ženy čo sa rozhodnú rodiť doma toto chápu a vedia akú toto poznanie má pre nich hodnotu. Preto je pôrodnica a cudzí personál absolútne nevyhovujúci. A ani tie dogmy, ktorými sa lekári oháňajú - nečakané situácie, nekontrolované krvácanie, pravidelné úmrtia mimin. To neni nič iné ako nocebo efekt na matku. Ten si splní svoju funkciu tak, že žena sa bojí a sama si programuje problémy. A keď sú už naprogramované tak už je len krok k tomu aby sa stali.
Ja som tiež rodila doma. Prvý krát v pôrodnici a druhé mimi doma. A hádajte čo bolo lepšie. Môžem len zhrnúť: po prvom som mala zbytočnú depresiu-nechutné. Okrem iných nechutných a zbytočných problémov a skúseností s trvalým dopadom na mňa, miminko aj muža. A druhé - mystický zážitok, na veky pozitívny pre miminko, mňa aj muža.
Ale kto hľadá nájde a kto sa chce báť ten sa bojí. Každému sa splní po čom túži.
Prečítajte si:Michel Odent: Znovuzrozený porod,
Matka zemně,
Láska jako věda,
Předchozí