| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Janino, mám velice dobrou zkušenost s přírodní kosmetikou ~;).
Na běžné mytí i na umývání pokakaného zadečku je skvělé mýdlo s kozím mlékem
http://www.slune.eu/prirodni-kosmetika/mydla-sampony/tuha-rucne-vyrabena/mydlarna-rubens/mydlo-s-kozim-mlekem?cPath=77_98_386_389
(je vhodné i pro alergiky). Myju s ním nejmladší, pětileťáka i sebe a doporučuju ~R^.
Výborná je Weleda, Earth baby frindly, Saloos.
Já si třeba vlhčené ubrousky dělám sama. Mám nastříhané a obentlované klasické čtvercové plenky a ty točím, peru s látkovýma plenkama. Uvařím si měsíčkový čaj a do něj kápnu trochu kojenecké koupele od Weledy a kapku levandulového esenciálního olejíčku (ale ten bych u novorozeňátka vynechala), zamíchám a naliju do svačinové krabičky s látkovýma ubrouskama. Vymačkám přebytek a mám hotovo. Chystám si ubrousky vždy maximálně na dva dny. Přeci jen jsou přírodnější a směs by se pak mohla kazit. Jinak mně i malé vyhovují vlhčené ubrousky od Earth baby friendly, jsou měkounké, jemné a bez zbytečných přídavků "na vylepšení".
Malé miminko se nemusí mydlit každý den, ale opravdu stačí čistá voda a nějaké mydýlko na celé tělíčko jednou, dvakrát do týdne. Já si před devíti lety myslela,že dělám to nejlepší pro svou prvorozenou, když jsem ji od hlavy k patě téměř denně vymydlila Johnsonem, tak, jak mi to v porodnici ukazovaly sestřičky ~:(.
Já jinak při přebalování doma dcerku myju vatou a čistou vodou, přijde mi nejjemnější :-), když je pokakaná, tak jí zadeček umyju naším oblíbený mydýlkem s kozím mlékem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.