Můj příspěvek není nijak rasistický. Prakticky ve všech publikacích se člověk dočte, že na dítě má největší vliv výchova a pozornost do 3 let věku. Poněvadž děti z DD jsou ponejvíce v tomto věku zanedbávané, i když se jim sebevíce pomůže, bude to na nich prostě znát tím, že budou problémovější. Já jsem toho názoru, že Jana si na sbvojí rodičovskou roli ještě ani nezvykla a rychlým zdvojnásobením počtu svých dětí na 4, což je u nás hodně nad průměr, si na sebe prostě vezme břemeno, které nezvládne. Nikde jsem si nevšiml, že by ve svých příspěvcích psala, že počítá s tím, že ty děti budou problémové a že se hodlá ve svých zálibách hodně omezit a věnovat ten čas jim. Podle mě je prostě příliš nezkušená a naivní - zatížená potřebou pomáhat. Že jsem ty děti označil pojmem "malí grázlíčci", to jen popisně vyjadřuje, s čím se domnívám, že bude mít Jana pak co dočinění. Rozhodně tím ty děti nějak neviním z toho, že jsou zanedbané a problémové ani neznevažuju snahu se o takové děti starat. jen na tento fakt upozorňuju. Sám vím, co je starostí a práce se dvěma vlastníma dětma. V době, kdy bylo naše druhé dítě ještě miminko jsme vůbec nepochybovali o tom, že budeme mít děti tři. Dnes se už dost rozmýšlíme, protože občas nezvládáme ani ty dvě - a to je nikdo nezanedbával ani netýral.
Předchozí