prvne, asi me zruinujes...
nevim, co je super na tom rodit doma vedle vany. urcite fantazie pro dite, pro Tebe i pro PA.
co se tyce porodu dovody a sterilni vlozky, musim se smat. co je sterilni vlozka? jak dlouho je sterilni? jake myslis, ze mas prostredi na hrazi, v pochve a u konecniku? a predstav si, dite, prvni, co udela, jen projde hrudnickem, ma dychaci pohyb - nadechne se. a do sterlinich plicku nabere ... pry sterilni vodicku. porod do vody je spojen s mnohem vetsim rizikem komplikaci, nez porod na suchu. obzvlast pro matky s neuplne optimalnim posevnim prostredim. takze takovemu diteti pak hrozi pekna pneumonka, ne-li zanet mozkovych blan. ale to jen na okraj.
zajimalo by me Tve vzdelani.
ja jsem doktor a mysli si co chces, muzu byt v Tvych ocich treba posera, ale hlavne jsem informovana a miluju sve obe sve deti, jedno vesele 14-mesicni i to jeste nenarozene. a v zivote bych nerodila doma. i kdyby me nabizeli horu zlata. protoze by mi pouze pritomnost 1 sestry, byt sebezkusenejsi, a absence veskereho zazemi a lekaru, salu, pristroju apod. poskytovala mnohem mensi komfort, nez stres ze spitalniho prostredi a burn out syndrom u nekterych zdravotniku. jana
Předchozí