Přidat odpověď
Ergo nemám, takže nemám zkušenost.
Ale co se týče Manducy a Tvých otázek:
- náš drobeček měl při narození přes 4 kila, ono u manducy na té hmotnosti asi tolik nezáleží, vejde se tam jakékoli miminko, aspoň to naše v pohodě
- do 3 měsíců (resp. dokud se mu tam vešel zadek) jsem ho nosila v té novorozenecké vložce, pak už normálně
- já jsem chroust podvyživený a Manducu mám staženou nadoraz a babička je naopak dobře živená, oběma nám Manduca sedne
- pro ostatní nosiče (tatínci, babičky) opravdu snadné k nasazení
- od kdy nosit: prakticky od té doby, od jaké nosíš nastojato mimi v šátku. Když dobře utáhneš, můžeš už od narození, to samé platí v Manduce. Takže hoďku sem a půl hůďky tam jsem nosila už tak od tří týdnů, od šesti týdnů i na delší přechody. Od tří měsíců už naprosto bez jakéhokoli žinýrování nosím výhradně v Manduce, od tohoto věku se mi totiž nevejde do šátku do kolíbky, kterou jsem předtím s Manducou střídala, a vertikální úvazy v šátku jsem už líná trénovat, jelikož mám tu Manducu a nic mne netlačí. Jinak tak ve 4 měsících jsem ho začala občas dávat v Manduce na záda, zatím jsem tomu nepřišla úplně na chuť, ale postupně se to zlepšuje (jak dítko zpevňuje tělo) a s dítkem v Manduce na zádech se dá dělat už vážně cokoli.
- pohybová omezení, jak už tu kdosi psal, s Manducou na břiše je sezení na nic - ale dítko mne sednout stejně nenechá, takže jenom stojím, chodím, pohupuju se...
Předchozí