My máme peršanku ... ale jen jako mazlíka - je bez papírů. Její matka měla papíry, otec ne, ale peršan to byl. Je nádherná, stála asi 1500 a je naprostý úžasný člen rodiny. Je nutné počítat s tím, že doma budou všude chlupy!!!! To prostě budou i od normální (ty budou krátké a pichlavé) od pešanky jsou dlouhé ale jemné
... Jestli kocour nebo kočka se vážně nedá říct - ale kastraci se opravdu asi nevyhnete. Já byla docela odpůrce, kupovala jsem kočku ... nicméně v roce měla asi kilo a jen řvala a řvala, válela se pod nohama jak slyšela mužský hlas, nejedla nepila ... byla to katastrofa. Pořád se mrouskala a už i sousedi říkali, co té kočce děláme že tak naříká. Ona fakt stála u dveří a řvala. Pak jsem se rozhodla - dala ji vykastrovat a stala se z ní naprosto pohodová kočka
Bez problémů vydrží dobu kdy je člověk v práci - netrápí ji to tak jako psa ... na dovolenou jezdí s námi. Od malička je 100% čistotná! Jednou se vyčůrala na koberec jak jsem ji donesli - dali jsem ji do záchůdku a od té doby by nic doma neudělala. Nic nám nikdy nezničila - má svůj "strom - škrabadlo" Až na ty chlupy je opravdu dokonalá. A ty chlupy k ní prostě patří. Od mala je zvyklá na postrojek, takže chodí na vodítku - proto s námi jezdí na dovolenou, na chalupu ... prostě všude. O těch perksých kočkách se to říká že to jsou trochu "kočkopsi" ale spíš je to na dané kočce než na plemenu. Někdy i obyčejný mourek může být naproto super. My si teda pořídili i psa ..takže na vodítku na dovči vodíme oba. Už jsem tady tu fotku kdysi dávala ale dovolím si ještě jednou