Vranimuro,
no vidis, a ja myslela, ze je to nejake zvire nebo co :o))))). Tak uz ale s tim destem prestan jo? Tady v Londyne je ted porad tak hnusne, ovsem uz vim, na koho to svadet :o)))).
5 deti panecku, mas muj obdiv. Na co ja si vlastne stezuju? Nejdriv jsem chtela 4, pak jsem to ustridmila na 3 a ted se s manzou nemuzeme dohodnout, jestli to treti jo nebo jo.
Ja nikomu nerikam, aby rodil doma. To bych si nedovolila :o). Na druhou stranu mi vadi, ze me kazdej druhej rika, ze bezpodminecne musim rodit jedine v nemocnici. Ja porod v nemocnici nepovazuju za nejak podradny, kazdemu vyhovuje neco jineho.
Akorat ze v Cechach az tak moc moznosti volby neni.
A na zaver jedna filozoficka uvaha (uz je hodne pozde, tak to berte s nadsazkou). Jeste pred tim, nez jsem mela deti a v dobe, kdy jsem domorodky povazovala za blazny, jsem podepsala petici proti zruseni tymu PA asistentek k porodum doma. Rekla jsem si tenkrat, ze sice takovej blazen teda nejsem, ale proc by jiny nemohly rodit doma, kdyz chteji. A to mi tady nejak chybi. Myslim, ze misto toho oboustranneho navazeni se jedna do druhe, bysme mely spis drzet pri sobe. Aby pak kazda zena v Cechach mela moznozt rodit v nemocnici s nejlepsim vybavenim a JIPkou, mensi nemocnici, porodnim centru (dome) nebo i doma, podle situace a nazoru kazde zeny.
Ono je to totiz tak, ze i na zaklade tech samych informaci, dva ruzni lide dojdou k rozdilnym nazorum. A jenom proto, ze ja neco nechci delat, to snad neznamena, ze to nechce (nesmi?) delat ani nikdo jiny.
Verim, ze kazda matka chce pro sve dite jen to nejlepsi, at uz se rozhodne pro planovany CS nebo porod doma.
Tak to byla pekna myslenka, i kdyz asi tak trochu utopie :o). Jdu spat. Dobrou fsem.
Předchozí