Milá Hanko,
co na to říct? Máš opravdu divné uvažování.Tobě připadá sobecké, že mě, která jsem si koupila lístek na koncert pro dospělé, vadí, když mi zážitek zkazí nějaké dítě, protože vyrušuje? Promiň, ale i sedmileté dítě mi na večerní koncert připadá dost malé, zvlášť když nevydrží sedět a sledovat program, zkrátka je vidět že na to není zralé, na věku nezáleží. Něco jiného je třeba představení pro děti nebo i odpolední představení, tam s tím, že tam budou děti, počítat musím, ale na na večerním koncertě?! Komu vadí dětský křik, nemusí chodit na pískoviště, ale koncert vážné hudby je opravdu něco jiného.
Tvá argumentace:
"považuji spíše tebe za sobeckou, protože i to dítko i ty rodiče z toho koncertu něco mají." svědčí o tom, kde je sobecký přístup.(Kde je slůvko o tom, co z toho mají ostatní platící diváci? )
Jinak je dost jiných příležitostí kde naučit dítě lásce k hudbě a společenskému vystupování, třeba již uvedená odpolední představení, a ne aby to odnášeli ostatní lidi, to mi tedy promiň.
Dospělí co vyrušujou mi samozřejmě vadí taky,ale o tom tady řeč není. Vadí mi právě agresivní přístup některých rodičů, který tu předvádíš,co si myslí, že když oni považují vyrušování svého dítěte za roztomilé, tak je tak musí brát i ostatní, a berou děti na nevhodná místa, místo aby si sami třeba tu návštěvu koncertu odepřeli, což k rodičovství patří.
Předchozí